Troms får 38 skredklassifiserte skiturer

Publisert:

NVE lanserer 38 snøskredklassifiserte skiturer i Troms. Turforslagene skal bidra til tryggere turer og bedre rutevalg for folk i fjellet.

Storgalten som er klassifisert som utfordrende terreng. Foto: Espen Nordal, NVE

 

Interessen for toppturer på ski har eksplodert. Samtidig som stadig flere får oppleve gleden av vakre vinterfjell med ski på beina, har 2019 inneholdt en rekke tragiske snøskredhendelser, spesielt i Troms.

- NVE lanserte tidligere i år verktøyet KAST - Klassifisering av snøskredterreng og nå har vi publisert 38 KAST-turer i Troms. I kombinasjon med snøskredvarslet og værvarslet vil snøskredklassifiserte skiturer være et viktig bidrag til å velge tryggere turer og ta bedre rutevalg, forteller Martine Sagen Slåtten, som leder NVEs arbeid med KAST.

Kart med de 38 KAST-turene.

Om KAST – klassifisering av snøskredterreng

KAST deler terrenget inn i fire klasser basert på hvor utsatt det er for snøskred:

0 - ikke skredterreng
1 – enkelt
2 – utfordrende
3 – komplekst

Hver tur defineres med en terrengklasse, på den måten kan vi belyse hvor skredutsatt turterrenget faktisk er. Vi inkluderer også farepunkt, f.eks. skavlbrudd. Her kan du lese mer om KAST

KAST blir et viktig hjelpemiddel for alle som ønsker at toppturen skal bli en positiv og trygg opplevelse. Målet er å forebygge skredulykker.

Kontaktpersoner:

Martine Sagen Slåtten, prosjektleder
telefon: 996 96 869

Rune Engeset, seksjonssjef
telefon 990 38 868