Økning i antall frivillige observasjoner på regObs

Publisert:

Denne sesongen har vi fått inn 4073 frivillige observasjoner. Snøskredvarslingen i Norge vil takke alle som har bidratt til et bedre snøskredvarsel.

FRIVILLIGE: I år har Snøskredvarslingen i Norge opplevd enorm økning i antall frivillige observasjoner på regObs. Foto: Jan Arild Hansen

Det er stor stas for snøskredvarslingen å sitte på varslingsvakt når vi får inn mange observasjoner i regObs. Det gjør at vi kan lage mer nøyaktige og bedre snøskredvarsler. Til nå har vi fått inn 4073 frivillige observasjoner. Dette er en stor økning fra sist sesong da vi fikk inn mellom 800-1000 frivillige observasjoner. Dette er observasjoner gjort av andre enn de som har dette som en del av sin arbeidshverdag. Totalt står de frivillige observasjonene for ¼ av totale observasjoner.

Vinnere av konkurransen

Vi har trukket ut 21 stk tilfeldige vinnere som alle har sendt inn over 10 stk observasjoner. I tillegg premierer vi de 2 som har sendt inn flest observasjoner. Sesongens heldige er: Per Magne Eikeland, Per Ola Seim, Marthe L. Kryvi, Linda Haaland, Gaute Hangas Brenna, Lars Åtveit, Bjørnar Hovland, Thor Nørgaard, Gunnar Svalbjørg, Andreas Lahelle, Maria Leganger, Reidar Bakke, Kjetil Russenes, Erik Eide Bye, Iver Lund Aakre, Rune Holen, Kristin Brandtsegg Lome, Roger Strømmen, Mari Eiken, Annette Kvandahl, Amalie Sætre Øyra, Sigbjørn Veslegård og Øyvind Salvesen.

Det er flere som har bidratt med premier. Tusen takk til Oslo Sportslager, Houdini Sportswear, Northern Playground, Midnightsun Mountain Guides, Fri Flyt, SGNskis, Arva, VPG og BCA.

Fokus på formidling

Vi har denne sesongen hatt stort fokus på formidling av hvordan turfolk kan bruke varsom, snøskredskolen og regObs for tryggere ferdsel i fjellet. Vi har i samarbeid med Fri Flyt og CARE (Center for Avalanche Research and Education) hatt skredkvelder for til sammen 6660 personer. Takk til alle som har vært med på disse arrangementene!

Vi håper at så mange som mulig har hatt glede av skredvarsel, snøskredskolen og regObs med sitt bratthetskart gjennom vinteren.

Sees på regObs neste vinter!

Fra oss i Snøskredvarslingen